Mediteran, plovidba, more

Dobrodošli na Mediteran - Miodrag Spasojević Štrika. . . . . . . . . . . . *Roditejska pomnja (ne priporucuje se da ovaj blog citaju dica mlaja od 2 godine)

30.01.2008.

Mediteranski komentari

Vidim da ovo pomalo postaje ozbijno, pa je red da odgovorin na lipe beside sto su mi ih poslali stioci i obozavateljke. Najpri da se zahvalim Mediteranki na podrsci, jeste u pravu ste, mi smo pomorska zemlja i to sa velikom pomorskom bastinom, i o tome cu pisati u nekim narednim postovima a sta se tice muzike, jedva san skonto kako se slike mecu..., za pocetak evo verse Ej vapore, Zlatana Stipisica Gibonnija a zamisli da piva klapa Cambi!

 Hvala pripostovanom Ibri Spahicu na dobrin zejama, naravno da me zanimaju mladi umitnici Mediterana pa san stavija link bijenala na ovaj blog. Kako sam i sam umitnik ovaj blog mi je bijeg od mog svakodnevnog posla (privodin Servantesa) pa tako i od umjetnosti ali od lipote se eto ne moze pobjeci.

Neki me susid pita zasto pisen dalmatinski. Ovo je moj blog, pa cu pisati kako mi je voja, a ako, suside moj, s pomnjon pratis moje beside, bilo bi ti jasno da to nije dalmatiski (ne bi nista razumija) nego mjesavina dalmatinske mediteranstine, hercegovackog puckog govora, bosanskog knjizevnog jezika i sarajevskog zargona. Jer Mediteran i jeste misanca razlicitih kultura, pa tako i jezika. Pa suside moj, oli te ja tiram da citas ovaj blog?  Ako ti se ne svidja jezik bloga, na monitoru ima, u gornjem desnom kantunu, botun sa znakon X, koji kliknes i rijesena stvar.

Neki su me citaoci poceli zvati barba. Da nesto razjasnimo, ja se, za sada potpisujem sa Walter BiH a one koji me mijesaju sa pripostovanim Senadom Svrakom (koji je oplovija trecinu zemajske balote i kojemu se iskreno divim) moran razocarati, nisan ja otaj. Ako me bude tokalo jednoga dana cu se potpisati punim imenom, brezimenom i nadimkon.

Hvala svim citaocima mojega bloga na lipoj podrsci.

Do tada, mirno van more i dobar vitar

od Waltera BiH.

Na kraju, verse za Mediteranku

Ej vapore
Nisan tamo di je meni misto
S drače sa koje san poteka
I di san davno iščupa
Po ditinjstva svojega
Pa ga u svit misto šoldi odnija

Ej vapore
Ti odriši sidra i konope
Pa me vrati do ditinjstva mog
Di san davno iščupa
Po ditinjstva svojega
Pa ga ispod njenih skala zakopa
Sad me vodi jer će duša skončat
Bez jubavi moje
Usne žedne nek mi liči kapja njezine lipote
Ej vapore, ej vapore

Na slici (livo-gore), barka isprid Paklenih otoka, lito 2007. 

Mediteran, plovidba, more
<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

MOJI LINKOVI

More
Kap mora je po svom kemijskom sastavu skoro identicna kapi ljudske krvi.
Vracajuci se moru, vracamo se svojim korjenima.
(Iz "Bese" Joze Horvata)